Телекомът НЕТ1 обяви, че разширява покритието на мрежата си за частни и бизнес клиенти в столичните комплекси Люлин, Надежда 1, 2, 3 и 4, Свобода и Толстой. Компанията открива и два нови офиса в жк. Надежда, както и един в жк. Люлин. С това мрежата на НЕТ1 вече покрива 54 софийски квартала. Общият брой на домакинствата в Надежда, Свобода и Толстой е 16 000, като към момента са покрити 50% от тях, а плановете на компанията са да ги покрие на 100% до април 2013 година. В Люлин общият брой на домакинствата е 40 750, като предстоящото покритие в Люлин 8 и 9 е 70%, а в Люлин 5 и 6 – 50%. Очаква се те да бъдат изцяло покрити от НЕТ1 до декември 2012 година. Скоростта на интернет услугата в цялата мрежа на оператора е до 65 Mbps.

Разширяването на мрежата на НЕТ1 в два от най-големите жилищни комплекси в София, се осъществява изцяло чрез изграждане на собствена инфраструктура. Това включва поставяне на оптика до сградата (fiber-to-the-building), както и използване на най-новите технологии за управление на трафика. Компанията е спечелила и проект за финансиране по Оперативна програма „Конкурентоспособност“, за разширяване на своята инфраструктура. Цялата мрежа на НЕТ1 е под земята и компанията няма нелегални, висящи по дърветата или стени на сгради кабели. Вече и в новопокритите квартали клиентите могат да се възползват от пълния набор от услуги, включително и най-изгодните си оферти: достъп до 103 телевизионни канала (60 аналогови, 92 цифрови, 11 безплатни HD канала) на цена от 11.90 лв. месечно, при 18 – месечен договор, както и Интернет + Телевизия (25 Mbps + 60 аналогови, 92 цифрови, 11 безплатни HD канала ) на цена от 19.90 лв. месечно, при 18-месечен договор.

„Разширяването на покритието в няколко ключови столични квартала ни позиционира като един от водещите доставчици на интернет и телевизия. В основата на успешното ни разрастване е нашата политика да предлагаме услуги без никакъв компромис в качеството, да спазваме всички секторни регулации и да предлагаме на клиентите си богат набор от продукти и услуги с добавена стойност – от високоскоростен интернет и телевизия, през застраховки, до лаптопи и други хардуерни устройства“ – посочва Стефан Войнов, управител на  телекомуникационната компания.

Коментирайте тази публикация в нашия ФОРУМ