gmail

Gmail

Нова настройка на Gmail ще позволява да изберете дали искате хората да ви пращат имейли до Google+ профила ви, дори ако те не разполагат с вашия имейл адрес.

В стремежа си да интегрира все повече своята социална мрежа, Google реши  да направи още една добавка в своята платформа, с която направо разрешава на всеки да може да ни пише имейли. По подразбиране, настройката ще позволи на всеки в Google+ да ви изпраща писма чрез Gmail. Потребителите ще могат да въведат името на някого в полето на получателя, без значение дали знаят или не знаят имейл адреса на дадената личност. Google автоматично ще предложи имената на потребителите от Google+. Въпреки всичко, вашият имейл адрес няма да бъде разкрит, ако не отговаряте на имейла. Очаква се тази нова добавка да стане налична в близките няколко дни, тъй че все още няма да я намерите в панела с настройките.

За щастие, след като този ъпдейт се случи, в настройките ще има опция да се променят зададените по подразбиране. От там ще може да изберете дали всички в Google+ да могат да ви пращат или само хората от кръговете ви. Също така ще има опция да се забрани получаването от непознати, но факта, че по подразбиране всички ще могат е малко притеснителен, ако не се информирате за тази функция навреме.

[cquote]Тази добавка може и да не доведе до нещо хубаво[/cquote]

Е, трябва да отбележа, че това не е една от най-добрите новини и определено не сред най-добрите решения, които Google може да предприеме. Все пак хората си имат и лично пространство и едва ли някой би желал да го заливат всеки ден с имейли от хора, които въобще не познава. Подозирам, че това ще доведе до жесток спам в Gmail и няма да има желания ефект, на който гиганта се надява. Какво мислите вие по този въопрос и кара ли ви това да спрете да ползвате услугите на Google?