Вчера излязоха малко повече детайли относно “подобрената” версия на Moto Z Play, която Lenovo смятат да пуснат скоро. Подобрена е в кавички, защото една от ключовите спецификации на телефона, вместо да получи ъпгрейт, или поне да остане в същото състояние, е с понижени качества. Lenovo са намалили батерията от 3510mAh на 3000mAh, което означава, че вместо 50 часа, потребителите ще получават 30 часа живот при едно зареждане. Намаляването на капацитета на батерията води до изтъняване на устройството, но точно затова хората харесваха оригиналния Z Play.

Телефонът ще бъде със Snapdragon 626 и 2.2GHz тактова честота. Z2 Play може би ще бъде с памет до 64GB и RAM – 4GB. Lenovo споделято още, че възнамеряват да намалят резолюцията на задната камера на 12 мегапиксела, едновременно с което ще подобрят лещите с f/1.7 отвор. Оригиналният Z Play беше с 16-мегапикселова камера и f/2.0. 5.5-инчовият Super AMOLED дисплей засега остава непроменен.

Z2 Play ще бъде достъпен в два цвята – сиво и златно и се очаква да бъде пуснат заедно с още две Moto Z устройства по-късно тази година.