Електронни спортове

Видеоигрите винаги са имали своята голяма маса от фенове, но в последно време тази индустрия прогресивно расте, като вече е нещо много повече от просто домашно забавление. Разработчиците на игри създават все по-реалистични предложения и това неизбежно засилва и вълнението към индустрията. Вече дори има платформи за стрийминг, които правят геймингът интересен за милиони хора от целия свят, дори само за гледане. Всичко това пък поражда създаването на различни турнири и състезания, а там където има зрителска гледаемост има и спонсори, които да осигурят наградни фондове. От година на година сумите за най-добрите стават все по-внушителни и така колелото се върти, набирайки все по-голяма скорост.

Разбира се, редно е да се отбележи, че не всеки може да участва в гейминг турнири и да печели големи награди. Всъщност, това е привилегия само за най-добрите. Тези, за които хобито се е превърнало в професия. Не случайно е въведено и наименованието eSports, тъй като приликите с традиционните спортове са доста. Качества като отдаденост, издръжливост, фокус и дисциплина са напълно задължителни за всеки професионален геймър, който освен безброй часове в игра, трябва внимателно да създаде стратегия, да проучи съперника и т.н. Няма го физическото натоварване, което е основно при традиционните спортове, но пък за сметка на това психическото изтощение от непрестанната съсредоточеност и вземане на бързи решения със сигурност изтощава изкарващите си хляба с видеоигри.

Особено през последната малко по-различна година Интернет потреблението се увеличи значително, като това важи и за видеоигрите. При всичкия този интерес и сходства с класическите спортове никак не е изненадващо, че редица букмейкъри добавиха възможност за залози на електронни спортове. При направа на нова Bet365 регистрация от България ще получите възможности за залагане в една от богатите на пазари за eSports световна платформа. В последно време този тип залози става все по-предпочитан и макар на този етап да не може да се мери с залагането на традиционен спорт, то напредъкът е повече от осезаем. Разбира се и букмейкърите влагат всичките си усилия, за да направят секцията на електронните спортове по-желана. Освен все повече сблъсъци и пазари към тях често вече може да откриете дори залози на живо и лайв стрийминг видео към тях.

Прогресивното покачване на паричните награди в отделните турнири със сигурност стимулира все повече геймъри да достигнат желаното състезателно ниво, а това води до цялостен интерес към индустрията и респективно към залозите на eSports. Не бива обаче да се бъркат електронните с виртуалните спортове, тъй като при първите играят човек срещу човек или отбор срещу отбор и от значение е тяхното представяне, докато при вторите всичко е симулация, посредством генератор на случайни числа и значително повече трябва да разчитате на късмета си. Феновете на залозите имат възможност да се запознаят подробно с геймърите в даден турнири и само да си направят анализ за шансовете им в директните сблъсъци, което не е гаранция за успех, но създава усещането, че всичко е в ръцете на залагащия.