Android Wear

Преди няколко дни Тим Кук официално представи Apple Watch. Мненията около новия умен часовник гравитират в двете крайности и макар много хора да го критикуват, Apple Watch със сигурност ще се превърне в поредния “бест-селър” на компанията. Тези, които искат да притежават устройството, но вече са се сдобили с часовник с Android Wear или не могат да чакат още няколко месеца, имат нова алтернатива.

Ново приложение от разработчик на име UhrArt пренася началния екран на Apple Watch на Android Wear. Името на приложението е Android WearFaces Creator и е напълно безплатно. То позволява използването на цял каталог “watchfaces” или облици на виртуалния циферблат, за които досега потребителите трябваше да разчитат единствено на производителя. Освен това, Android WearFaces позволява качването на собствени теми, като всяка тема има версия за правоъгълен или кръгъл дисплей.

Разбира се, чрез приложението Android Wear часовниците ще заприличат на Apple Watch, но няма да придобият неговата функционалност. Сигурни сме обаче, че Google няма да стоят със скръстени ръце и в бъдещите версии на Android Wear ще добавят функции, които ще изравнят разликата с Apple Watch. Дотогава можем да разчитаме на приложения като Android WearFaces. Видеото по-долу показва кратки инструкции за използване на програмата.