microsoft edge

Microsoft разкри плановете си за нов браузър още през януари. До момента той беше с известен само като Project Spartan, но днес американската компания разкри неговото официално име в Windows 10 и то е Microsoft Edge. То едва ли ще е изненада за някои, тъй като идва от EdgeHTML, който Microsoft използва в Windows 10 браузъра.

Microsoft Edge ще е наследникът на Internet Explorer, но последният ще бъде запазен за корпоративни клиенти. Вече видяхме голяма част от новите функции в браузъра благодарение на предварителни версии на Windows 10. Te включваха интеграция на Cortana, дигитално подчертаванe и други. Edge ще бъде браузърът по подразбитане в новата операционна система на Microsoft.

Леко промененo е логотo на новия браузър, въпреки че запазва характерня дизайн на Internet Explorer. Буквата „е“ е един от най-разпознаваеми елементи във всеки компютърен интерфейс, но тя е по-скоро с лоша слава – всички знаят какво означава иконата на Internet Explorer, но малцина вече я използват с желание. И при Edge ще бъде Microsoft заложи на „е“, като така все пак се запазва частица от миналото.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS