Въпреки че е едва началото на декември, усещам все по-силно духа на Коледа и празничната атмосфера. Навън мирише на зима, побиват те тръпки от студения въздух, всички бързат да се приберат по домовете си. Вкъщи е топло, уютно, правиш си чай с мед или мляко с какао, за да се сгрееш. Няма нищо по-добре допълващо тази картина от едни коледни лампички и аромата на елха! Истинско дръвче, а не смачкано телено чудо със закривени клони. Пиеш си напитката, сгушваш се пред светещата коледна украса на магическата елхичка и… естествено, се радваш на подаръците! Ето това е другото хубаво чувство около този светъл празник. Не само нежната обстановка ти създава красиви емоции, ами и тръпката около това какво се крие под елхата и дали подаръците, които ти си приготвил, ще се харесат на близките и приятелите ти.

Голяма е олелията за избиране на подходящия подарък, с подходяща опаковка и панделка. И все пак искаш да е специално и красиво, запомнящо се. Никак не е лесна задачата, като се има предвид, че не е само за един човек. А и особено, когато по магазините има толкова голям избор и купища идеи за подарък. В един момент се объркваш сред безкрая от коледни чудесии (всъщност за мен са прекрасни, колкото и ненужни и невършещи никаква работа да са, като например светеща лепенка за хладилник на елена Рудолф с мигащо носле). И замисляйки се за това, реших да улесня донякъде читателите в избора за най-подходящия подарък за Коледа!

[cquote]Реших да подходя по малко по-различен начин и ще изброя най-подходящите подаръци за Коледа според зодията на човек[/cquote]

Овен

Това е зодията с най-огнена същност. Бунтари, авантюристи, енергични и винаги изпълнени с жизненост. Интересите им са насочени към всякакви предизвикателства, водачество и започване на нови неща. За представителите на тази зодия най-оригинални подаръци ще са тези, които ще го тласнат към нещо ново и вълнуващо. Например скок с парашут, уроци по гмуркане или пък един ден, прекаран на някоя писта в бърза спортна кола (да, това важи и за нас, жените). Подаръкът не трябва непременно да е материален, а по-скоро свързан с адреналин и усещане, нещо ново и щуро.

Коледа

Телец

Те са големи любители на природата, така че всяка една дейност на открито би ги зарадвала. Например екскурзия до някое място, на което не са били досега, а винаги са искали да видят. Въпреки че са винаги прехласнати по нещо, даже и леко разсеяни, Телците са големи спестовници и един ваучер за пазаруване в любимия магазин би ги зарадвал много. Не на последно място, те са ценители на бижутата, така че луксозно колие или часовник никога няма да е грешка.

 

Близнаци

Хм, при тях не е толкова лесна задача, защото имат нужда от нещо, което да вълнува ума им, да разпали въображението им. Харесват разнообразието, затова може да приготвите няколко малки подаръка, разбъркани джунджурийки, за да може любопитството им да расте, докато разкриват кое какво е и за какво. Перфектният подарък би бил такъв, който да занимава логиката им и способността им да се фокусират. Защо не някоя техно джаджа, без упътване, за да разгадаят сами как функционира или, за да не ги мъчим толкова, и един пъзел би бил достатъчен.

 

Рак

Те са сантиментални личности, така че подаръкът трябва да е личен и специално отнесен до тях, който да изразява отношението ви към представителите на тази зодия. Може това да е ваша обща снимка, която знаете, че Ракът харесва, или някакво мило послание върху любима негова книга. Вложете чувства, а ако заложите на романтиката, това ще е още по-хубаво.

Лъв

Тъй като те гледат на себе си като на „кралски особи“, към тях трябва да подходите с нещо по-пищно, голямо и нестандартно. Падат си по екстравагантни, привличащи вниманието неща. Като идея, това може да е една огромна картина(снимка) с откачени и грандомански надписи. Може да погъделичкате тяхната игрива страна и да им подарите най-новата бордова и видео игра.

Дева

Тази зодия няма да хареса подарък, който просто ще събира прах у тях, трябва веднага да влезе в употреба и да е практичен. Може да заложите на технологиите – плейър, таблет, телефон, електронна книга. Характерно за тях е също, че обръщат голямо внимание на външния си вид, ето защо едни спа процедури, козметики и всякакви екзотични масажи ще се харесат на Девите.