Автомобилното шоу в Лос Анджелис започва днес и ще продължи цели девет дни. Въпреки това, някои от автомобилите, които ще бъдат представени, вече са ясни. Всички те са кои от кои по-интересни, красиви, мощни и най-вече луксозни. За това и днес ще погледнем пет от тях. Пет от тях, които смятаме за най-луксозни измежду всички. Ще говорим обаче само за седани, тъй като напоследък луксозните такива са много модерни. Е, ето ги и тях…

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio

Започваме с една европейска кола. Alfa Romeo правят красиви автомобили и новата Giulia Quadrifoglio не е изключение. Под изящната предница се крие 2,9-литров би-турбо V6 двигател с мощност от 505 конски сили и възможност за ускорение от 0 до 100 за 3,8 секунди. В купето ще намерите няколко различни монитора, които спомагат за управлението, а също и за работа с мултимедиината система.

Buick LaCrosse

buick-lacrosse

Чисто новият Buick, който ще започне да се продава през 2017 година, не е толкова мощен (само 305 конски сили), колкото Alfa Romeo Giulia, но пък има какво друго да предложи. На таблото имате на разположение HUD (или т.нар. heads up display), автоматизиран асистент за задържане на собствената лента, аларми при възможни сблъсъци и дори „Teen Driver Technology“. Последното е система, която асистира млади водачи като изключва всякакви сдвоени устройства, музика и други разсейващи компоненти. Също така може да изпраща информация на родителите за състоянието на колата и тяхното дете, което шофира в момента.

Cadillac CT6 Plug-in Hybrid

cadillac-ct6-plug-in-hybrid

От Cadillac са решили най-накрая да направят и нещо за околната среда. Това се вижда от най-новият им седан, който притежава двулитров, четирицилиндров двигател с турбо, както и два електрически мотора, задвижващи задните колела.

CT6 се движи благодарение на цели 335 конски сили и може да измине над 100 километра с един галон (3,79 литра) гориво.

Lincoln MKZ

lincoln-mkz

Признавам, че новият Lincoln е една от най-красивите коли сред днешните пет. От компанията са си поиграли доста с дизайна и са добавили изцяло нова и различна решетка върху предницата. Зад нея ще намерите 3-литров, V-образен и шест-цилиндров двигател с невероятните 400 конски сили. Инженерите са решили също така да заимстват задвижващата система от Ford Focus RS, с която всяко едно колело се върти отделно и гарантира повече стабилност на пътя.

Audi S8 Plus

audi-s8-plus

Нека завършим с европейски автомобил. Новото Audi S8 Plus е огромна машина. С нея ще се чувствате все едно карате лимузина. Чувството ще бъде подплътено и от 4-литров турбо двигател с осем цилиндъра и 605 конски сили, гарантиращи ви да се залепите за седалката. S8 Plus ускорява от 0 до 100 километра в час за невероятните 3,7 секунди, което е чудесно за толкова голяма кола.