iPhone 6 concept

iPhone 6 concept

На всички е ясно, че в света на мобилните технологии има два гиганта и това са Apple и Samsung. След като корейската компания представи тазгодишния си флагман Galaxy S5, естествено е да очакваме отговора на най-големия й конкурент.

Както всички знаем, Apple не дава информация за своите устройства, или когато го прави е доста пестелива. Тук на дневен ред идват концептуалните модели, отразяващи очакванията на потребителите и сред тях безспорно има някои много сполучливи попадения. YouTube потребителят ConceptsiPhone ни представя една изключителна концепция, събрала в себе си всички по-интересни детайли, изтекли до момента. Един наистина красив iPhone 6, с лека извивка на дисплея, стилен дизайн, по-голям екран и подобрена камера.

Разбира се, това видео не се позовава на вътрешна информация от Apple, а по-скоро на предположения, базирани на всичко чуто досега. Според преобладаващите слухове iPhone 6 ще се появи през втората половина на годината, като ще има два варианта – с 4.7 и 5.5-инчов дисплей и сапфирено покритие. Елегантната извивка по ръба на дисплея придава завършеност и изтънчен блясък на концептуалния модел, а и би имала практическо приложение. Редица потребители се оплакват от усещането за остри ръбове при iPhone 5, които причиняват известен дискомфорт при продължителна употреба. Предложеният дизайн би игнорирал успешно този на пръв поглед малък недостатък, без да разваля усещането за премиум дизайн.

Още много време ни дели от събитието, но това не пречи да помечтаем, нали?