mtel staj

Петдесет и трима младежи ще започнат своя стаж в Мтел. Те се пребориха за обучение в телeкома сред повече от 1000 кандидати и ще трупат опит в областите информационни технологии, телекомуникации, маркетинг, публични комуникации, финанси, право и човешки ресурси.

Компанията приема около 70 стажанти на година от 2005 насам, като средно всеки трети от тях е останал на работа в телекома. Повече от 200 000 лева годишно инвестира Мтел в заплати, обучения, бизнес ателиета и тиймбилдинги на стажантите.

Тази година най-голям е процентът на желаещите да придобият или трупат опит в направления телекомуникации, маркетинг и финанси. Кандидатстването за стаж в телекома продължава да бъде активно през цялата година. Стажът в компанията е платен, а продължителността му е от един до шест месеца.

Стажантската програма за 2013 година на Мобилтел беше открита днес от коуча на млади лидери Георги Камов и от директора „Човешки ресурси” в телекома Миглена Узунова-Цекова.

„Поздравявам ви за това, че сте тук и сте избрани сред всички 1200 кандидати до този момент. Това означава, че имате цел и вървите към нея. Знам, че понякога може да е истинско предизвикателство да намериш място и професия, в която да се чувстваш добре. Надявам се, че стажът ви в Мтел ще е един летящ старт за бъдещите ви начинания”, с тези думи поздрави стажантите директора „Човешки ресурси” в телекома Миглена Узунова-Цекова.

За младежите стажът дава възможност за придобиване на ценен практически опит и шанс за започване на работа. За компанията стажантската програма е начин да бъдат привлечени и подбрани кадри, от каквито има най-голяма нужда.