Мтел ще предлага в своите търговски обекти всички нови модели на Nokia, които бяха представени на Световния мобилен конгрес в Барселона през изминалия уикенд. Това са възроденият Nokia 3310, Nokia 3, Nokia 5 и Nokia 6, като тяхната продажба в магазините на телекома стартира през второто тримесечие на годината.

Новият 3310 наследява основните предимства на своя легендарен предшественик – ниска цена, функционалност, издръжливост на батерията, здравина и компактни размери. Новият модел е по-тънък и по-лек от оригинала с много дълъг живот на батерията – до 22 часа време за разговори и месец в стенд бай режим. Телефонът има отличителен интерфейс и поляризиран 2.4 инчов екран със заоблени ъгли, осигуряващ добра видимост дори и при ярка слънчева светлина. Наличен е в няколко цвята в гланц и мат.

Nokia 6 работи с най-новата версия на операционна система Android – 7 Nougat и се отличава с реалистичен звук, благодарение на двата високоговорителя и технологията Dolby Atmos® . Разполага с 5.5-инчов Full HD дисплей и Corning® Gorilla® Glass стъкло с повишена здравина което в съчетание с изработения по специална технология корпус от фрезовано цяло парче алуминий, гарантира защита на смартфона. Смартфонът е с 3GB оперативна памет и с 32GB вградена памет, която може да се разшири с microSD карта. Основната камера на устройството е 16 MP с автоматичен фокус и двутонна светодиодна светкавица, а предната 8 MP. Моделът разполага и с отключване с пръстов отпечатък.

nokia-3310-2017-warm-redNokia 5 и Nokia 3 също ще работят с Android 7.0 Nougat. Nokia 5 е създаден по същата технология, както и Nokia 6 и впечатлява с фин корпус без излишни ръбове отново в съчетание с Corning® Gorilla® Glass стъкло. Телефонът е с 5.2-инчов дисплей, камерата му е 13 MP, a вградената памет 16 GB. Nokia 5 разполага със сензор за близост, акселерометър, компас и сензор за пръстов отпечатък. Nokia 3 е с 5-инчов ярък, поляризиран дисплей, позволяващ добра видимост при ярка слънчева светлина и Corning® Gorilla® Glass стъкло. Разполага с 8 MP камера, оборудвана с LED светкавица и авто фокус. Корпусът е поликарбонатен и с фина алуминиева рамка.