green

Приз за най-зелена компания в телеком сектора получи Мтел вчера. Отличието беше връчено в рамките на националния конкурс „Най-зелените компании в България” на b2b Media, който се проведе за трета поредна година. Екип от международно жури оцени компаниите в страната с отговорно отношение към природата в общо 10 бизнес категории.

Отличието е признание за последователната социална политика на Мтел, част от която са и дългогодишните активности в областта на екологията. Телекомът осъществява различни политики за устойчивост, оптимизиране и насърчаване на разумното разходване на ресурсите. В това число са въвеждането на енергоспестяващо осветление в цялата магазинна мрежа на Мтел, поставяне на контейнери за рециклиране и отказ от хартиена фактура, довел до спестяване на над 20 тона хартия. Част от зелената политика на телекома е ежегодната грантова програма Мтел еко грант.

В рамките на програмата телекомът финансира безвъзмездно малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Тя се фокусира върху опазването на околната среда и биоразнообразието в българската природа. И тази година проектът Мтел еко грант осигури 50 000 лв. за опазване на биологичното разнообразие в България.

Официалната церемония по награждаването на „Най-зелените компании” се състоя снощи в хотел Кемпински.