След като Теленор пуснаха 4G мобилен интернет за всички свои потребители преди известно време, очаква се и другите родни оператори да отвърнат със същото. Ето и че Мтел ще стартират високоскоростна интернет мрежа тип LTE. Според уеб сайта на оператора, това ще стане още този понеделник – 25 април.

Мтел споделят, че от началото на следващата седмица, потребителите на мобилния оператор ще могат да се насладят на по-високи скорости за интернет през своите мобилни устройства. За да се възползвате от 4G интернетът на Мтел трябва само да притежавате съвместим смартфон и SIM карта. За да проверите дали вашата SIM карта поддържа LTE свързаност, можете да изпратите SMS с текст „4G“ на номер 1444.

Отново според сайта на червения оператор, към месец май 4G интернетът ще покрива 75% от населението на страната. За да отпразнува старта на услугата, Мтел дава на всички клиенти възможността да използват 4G абсолютно безплатно за първите 3 месеца (до 31.07). За повече информация можете да посетите mtel.bg/4G.