sony xperia z ultra

Няколко месеца след световната премиера на първия фаблет на Sony, той вече е в магазините на Мтел. Това е ултратънкият Sony Xperia Z Ultra, който съчетава в едно смартфон и таблет. Той ще се предлага на цени от 54,90 лева на месец за две години с тарифни планове Мтел смарт. Тарифните планове Мтел смарт се предлагат в три варианта и са за всички онези, които искат да са винаги онлайн и едновременно с това да говорят много. Цените им започват от 24,90 лева на месец.

Sony Xperia Z Ultra e по-големият наследник на познатия вече смартфон Xperia Z. Той разполага с 6.44-инчов Triluminos дисплей с Full HD резолюция. Въпреки големите си размери, фаблетът на Sony е с ултратънък и лек корпус, тежащ само 212 грама. Подобно на своя предшественик и Xperia Z Ultra също притежава висока степен на прахо- и водоустойчивост.

За още по-лесна работа, устройството разполага с писалка – стилус, чрез която потребителите могат да пишат с прецизна точност. Любителите на фотографията пък могат да се насладят на 8-мегапикселовата камера на фаблета, работеща с Exmor RS сензор. Xperia Z Ultra използва мощния четириядрен Snapdragon 800 процесор и операционна система Android Jelly Bean.