nexus-421

Днес в Mtel Experience Store се състоя българската премиера на дългоочаквания LG Nexus 4. Мтел пръв сред телеком операторите ще предложи на пазара съвместното творение на LG и Google и от началото на другата седмица клиентите ще могат да го намерят във всички магазини на компанията.

LG Nexus 4 16GB ще се предлага на цени от 29,90 лева на месец или 699,90 лева в брой с тарифен план Mtel Surf & Talk ХL.

Nexus 4 съчетава най-високия клас хардуер на LG и най-бързата операционна система на GoogleAndroid Jelly Bean Plus.  Сред предимствата му са усъвършенстваният четириядрен процесор и  2 гигабайта RAM памет, които позволяват на потребителите да разглеждат 3графики, да играят игри и бързо да превключват различните приложения.

Новият модел на Nexus идва с 4,7 – инчов True HD IPS Plus диспей, който гарантира естествени цветове. За потребителите, които обичат да снимат, е 8-мегапикселовата камерас която да улавят всеки детайл. 

Специално за премиерата на Nexus 4, залата за събития Mtel EventHall се преобрази в офис на Google. Традиционно офисите на Google изненадват с нестандартна визия, като посетителите могат да се насладят на неформална, цветна и уютна обстановка, вкусна храна, приветливост и настроение. Така изглеждаше и импровизираният офис на компанията в Mtel Experience Store. Цветна мека мебел, бюфет от хартиени елементи, малки етажерки, LEDмаси.  В контекста на операционната система Android Jelly Bean, посетителите имаха възможност да „откъснат“ желирани бонбони от  дървета и да опитат молекулярна храна.

Над 600 хиляди потребители в мрежата на Мтел пък вече използват смартфони.  Телекомът отчита още по-голям интерес към  тези устройства като най-предпочитаната операционна система за „умни” телефони сред потребителите е Android. Сред амбициите на телекома е да предлага винаги пръв на своите клиенти най-актуалните модели смартфони, с което се стреми да отговори на тяхното търсене.

Следващия месец Nexus 4 ще бъде наградата във видео новините на Мтел.