От 24 септември 2012 година Милан Залетел поема поста главен финансов директор на Мобилтел. Той се присъединява към българския телеком след почти десет години в словенския оператор Si.mobil, част от Telekom Austria Group.

Радостни сме да посрещнем Милан като член на екипа на М-Тел и съм сигурен, че неговите познания и опит ще допринесат за по-нататъшния успех на компанията на българския пазар, каза главният изпълнителен директор на Мобилтел Андреас Майерхофер.

 В периода от август 2006-та до септември 2012-та година Милан Залетел е член на Борда на диркеторите на Si.mobil като главен финансов директор на компанията.

 Като такъв той отговаря за два сектора – финанси и бизнес проучвания. Под ръководството на Залетел Si.mobil преструктурира системата за бизнес проучвания, което е първият и единствен случай в цялата Telekom Austria Group. Той и колегите му създават функция за осигуряване на приходите като системна функция за планиране и мониторинг на ключови финансови и нефинансови параметри в ИТ-системите, което допринася за по-добрия контрол, сигурност и прозрачност на финансовите резултати.

Финансовият мениджър трябва да е наясно, че всяка компания е специфична, независимо в коя страна работи или от коя индустрия е част, смята Залетел. Според него финансовият мениджър на бъдещето ще бъде този, който успее в настоящето, а за да успеят, мениджърите ще трябва да притежават възможно най-широки познания и опит, добро познаване на дейността на компанията и на отрасъла, в който работят. Само финансови познания вече далеч не са достатъчни – да виждаш цялостната картина и да имаш визионерски поглед са ключовете за доброто представяне на компанията и за приноса на финансите към цялостния успех, обяснава Залетел.

В допълнение към финансите, от 2008 година до средата на 2010 година той отговаря още за цялата техническа част на Si.mobil. Негови отговорности са също стратегическо управление, управление на проекти, правни въпроси, управление на веригата за доставки. Под ръководството на Залетел Si.mobil успява да реализира проект за ИТ поддръжка на бизнес операциите. Въвежда система за електронен документооборот в различните бизнес процеси, което води до по-висока ефективност и спестяване на разходи и време.

Залетел се присъединява към Si.mobil през септември 2003 година, поемайки поста финансов директор. Бил е член на екипа, занимаващ се с изработване и въвеждане на стратегически промени в компанията. Между ноември 2004 година и август 2006 година е неин прокурист.

Милан Залетел е завършил Университета в Любляна. Посещавал е различни програми и курсове в Оксфорд, Университета в Пенсилвания, Zukunft институт и други. Преди Si.mobil Залетел работи в Elan, където ръководи секторите контролинг и финанси на Elan Group.

Сподели
Предишна страницаSamsung се издъни във Facebook
Следваща страницаДнес излиза iOS 6
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg