Knock Code

Knock Code

Още през март LG обяви, че ще предостави функцията Knock Code, която дебютира по-рано тази година с LG G Pro 2, за още две свои устройства – LG G2 и LG Flex. Според информация на потребител, който дори е изпратил скрийншот на колегите от Phone Arena, актуализацията вече е налична за международната версия на LG G2 (D802).

Knock CodeKnock Code

Knock Code е усъвършенствана версия на функцията Knock On, която идва с LG G2 и осигурява по-голямо удобство и сигурност в сравнение с конвенционалните пароли и шаблони. Как работи? Дисплеят на смартфона е разделен но 4 невидими квадрата, а почукванията на потребителя от 2 до 8 пъти в определена последователност изпълняват ролята на код за отключване.

С повече от 80 000 възможни комбинации Knock Code предлага ниво на сигурност, много по-високо в сравнение с това на други устройства, дори и тези, които имат скенер за разпознаване на пръстови отпечатъци. Тъй като Knock Code може да се прилага навсякъде по екрана, независимо от размера му и е невидима, няма шанс за кражба на паролата.

Ъпдейт ще получат собствениците на LG Flex и G2 и както обикновено, той ще дойде в различно време, в зависимост от региона, за който е предназначено устройството. Това означава, че след като вече веднъж актуализацията е започнала, можете да проверявате за ъпдейти и вашето устройство.