След като „Марсианецът“ (The Martian) на Ридли Скот видя голям успех и натрупа печалби от над 380 милиона долара от прожекциите си на големия екран, е време за втората голяма стъпка от страна на 20th Century Fox. New York Times споделят, че в началото на 2016 година ще видим нещо изцяло различно от филмовата компания, което има за цел да направи зрителите част от историята на своите филми.

Говорим, разбира се, за представянето на филми във виртуалната реалност. „Марсианецът“ ще бъде този, който ще представи новата идея на зрителите и ще играе ролята на посланник на виртуалната реалност в кино индустрията. 20th Century Fox и Fox Innovation Lab отдавна разработват идеята и вече са готови да я представят на широката публика.

За да не стане объркване – това, което зрителите биха могли да преживеят няма да е точно филма „Марсианецът“. Става въпрос за режисирана от Робърт Стромбърг („Господарка на злото“) 20-минутна история, която ще може да бъде гледана от първо лице чрез носимо устройство за виртуална реалност. Fox си започват партньорства с компании като Oculus VR, HTC за техния Vive, както и Sony с PlayStation VR. В бъдещите продукции зрителят ще има пълен контрол върху това, което се случва и ще може да разглежда светът, разгърнал се пред очите му. 20th Centuty Fox смятат да подготвят за виртуалната реалност още филми като „Пришалецът“ (Alien), „Животът на Пи“ (Life of Pi), „Не казвай сбогом“ (Gone Girl) и „Черният лебед“ (Black Swan).

Трейлър за „Марсианецът“ във виртуалната реалност е планиран за дебют следващия месец, като за да бъде гледан е необходимо устройството за VR на Samsung и техен смартфон. Когато продукциите излязат „на екран“, те ще могат да се купуват за гледане директно през магазините на съответните компании и устройства.

Нямаме търпение!