App Store

Ако сте разработчик без много възможности или просто не ви бива в коденето и приложението ви не струва, може да се обърнете към професионалните услуги, които се предлагат в Китай. Става дума за хора, които са специализирани в манипулирането на статистиките на App Store по един уникален начин. Те използват нещо като ферми с десетки iPhone-и в тях, чрез които манипулират вотовете и вашето нескопосано приложение набързо може да се изкачи в ТОП класациите на Apple.

Виж още: Apple ще продаде на 26 млн. умни часовника за 2015, смята анализатор от JP Morgan

Забравете за ботове и всякакви такива неща, които Apple вече знае как да спре още в зародиш. Тук става дума за ръчна работа от професионалисти, които ще цъкат по телефоните, докато поръчката, която сте им дали, не бъде изпълнена. За да сме точни, има и списък, в зависимост от това какво искате и за колко време искате да сте в ТОП-а. За 11 200 долара например може да излетитe до топ 10 безплатни приложения, а за да останете там поне седмица ще ви струва 65 000 долара всяка седмица. Разбира се, има и месечни такси, ако сте по-заможен.

Това може и да ви се стори глупаво, но за отчаяните разработчици това е шанс да блеснат. Има и вероятност номерът да не мине, защото освен ботовете, Apple все пак гледа само стойностните приложения да стават известни. Ако вашият труд обаче гние някъде на 45 страница в търсачката, тези професионални услуги са шансът, който може да ви спаси.