скорост

Карането по улиците с висока скорост винаги е рисковано, незаконно и нередно, имайки предвид, че на пътя не трябва да мислите само за себе си, а за още около 2000 автомобила, с които ще се разминете. Интересното е, че тази скорост, с която е разрешено да се движите, е различна в почти всяка държава. Нормално, както почти всеки друг закон, така и този е индивидуален в чужбина. Естествено, разликите между различните законодателства не е много голяма, с изключение на едно-две места на планетта, където човек може да прави каквото си иска.

ВИЖ ОЩЕ: Кино Арена Младост Premium – залата с най-якия звук

Едното вероятно вече се досетихте кое е. Става дума за Германия и нейните аутобани, където лимит на скоростта няма. Другото подобно място е в северната и централна част на Австралия. В интерес на истина, доскоро там също имаше наложено ограничение, което бе въведено през 2007 година, но няколко години след това управляващите решиха да го премахнат. Така двете места, където можете да натиснете педала, без да се притеснявате от закона (до някаква степен), са точно тези.

И тук идва моментът, в който трябва да се прецени, дали това е правилно или не? Дали тези пътища могат и са достатъчно поддържани, за да са безопасни за всеки псевдо състезател, който се е качил в новата си мощна кола и иска да се направи на майстор. Лично аз не подкрепям такъв тип правила за движение по пътищата, без значение дали пътят позволява да се кара бързо, или не. Все пак не се знае кой сяда зад волана, колко е опитен, дали е в кондиция да кара и т.н. Както казах и в началото, на пътя отговаряш за много повече хора, отколкото си мислиш и с 250км/ч вероятността да реагираш навреме е минимална.