ignore-no-more

След като смартфоните станаха неизменна част от живота ни, викането от терасата като основен метод родителите да осъществят контакт с децата си, които са излезли навън, остана в миналото. Сега всичко, което е нужно, е едно обаждане. Да, но тийнейджърите въобще не са от най-склонните да вдигнат телефона, когато на екрана се изпише името на мама или татко.

Една ядосана от това поведение на децата си майка е намерила интересен начин да се справи с проблема – вместо да се кара или да наказва, Шарън Стандифърт е създала мобилно приложение. То се казва Ignore No More (красноречиво, нали?) и определено се приближава до представата за кошмар на тийнейджърите. Приложението буквално блокира телефона на наследника, докато той не отговори на родителя.

„Детето не може да праща съобщения, не може да се обажда на приятели, не може да играе игри. Разбира се, може да се обажда на спешни номера“, обяснява създателката на Ignore No More. След като приложението блокира апарата на детето, то ще може да набира само предварително определен списък от номера. Когато се свърже с родителя, той ще му предостави код за отключване и смартфонът отново ще си работи нормално.

Няма нужда да споменаваме, че тийнейджърите, включително собственият син на Шарън, не са особено очаровани от приложението. Голяма част от тях вече обсъждат в интернет вариантите то да бъде заобиколено, но все пак става дума само за онези, които са по-навътре в технологиите. Останалите просто ще трябва да върнат обаждане на родителите си.