Marketplace-Windows-Phone-5

Магазинът за мобилни приложения за Windows Phone вече има над 255 000 приложения и игри.

Платформата на Microsoft е увеличила каталога си с около 80 000 заглавия за по-малко от година и може да се похвали с преднина пред Amazon и магазина за Android приложения, съвместими с таблетите Kindle Fire и новия Fire Phone. Тези цифри, разбира се, все още са много далеч от Google Play и Apple Appstore, чиито каталози отдавна задминаха 1 000 000 заглавия.

Точа обаче не смущава хората от Microsoft. Те споделят, че Windows Phone Store се разраства с най-големи темпове спрямо конкуренцията – което всъщност е нормално, имайки предвид, че повечето нови приложения и игри са версии на заглавия, които вече са налични в Google Play и Apple Appstore. И все пак цифрите заслужават внимание: магазинът на Windows Phone отчита над 10 милиона сваляния на ден, а на всеки 24 часа се добавят нови 500 приложения.

В мобилната платформа на Microsoft има регистрирани над 510 000 разработчици, като повечето от тях все още работят над първото си приложение, което означава, че Windows Phone ще се сдобие с още много приложения в близко бъдеще.