Видео клипът по-горе показва, как най-лесно може да забързате всяко едно устройство на Android. Това не е нещо ново, но може все още да не го знаете. Защото, кой би се сетил сам да рови така в настройките на смартфона си? Ако не вярвате, че нещо толкова просто може да ви спести време, опитайте го сами.

Това, което трябва да направите е да влезете в настройките на устройството там, където пише “За устройството”. След това ще видите един набор от цифри, букви и символи, наречен – “Номер на компилацията”. Натискате седем пъти върху този номер и ви се активира режим на разработчик.

Връщате се назад в настройките и точно над “За устройството” трябва да ви се е появила нова опция “Опции за разработчици”. Там ще откриете страшно много интересни неща. Но за да направите телефона или таблета си по-бърз трябва да отидете на “Рисунка” и там има три мащаба – “Мащаб на анимиране на прозореца”, “Мащаб на продължителност на аниматор” и “Мащаб на анимация на преход”. Те отговарят за анимацията на отваряне на всяко едно приложение. И на трите анимацията е 1х. Ако я изключите и след това отворите примерно Instagram, ще видите, колко по-бързо става.

За да видите наистина разликата, може да направите сравнение между два телефона. Единия с включена анимация, а другия – с изключена. Разбира се, ако сте фенове на това забавяне при отваряне на приложенията, този трик не е за вас, въпреки че може да включите анимацията на 10х и да видите всъщност как действа тя бавно. И в двата случая ви съветвам да го пробвате, определено има ефект. Ако не ви хареса, винаги може да върнете настройката обратно, както си е била.