Какво ще се получи, ако кръстосаме Lumia телефон и Surface таблет? Определено няма да е малък компактен телефон, ако това очаквате. По-скоро ще е таблет или поне фаблет, но вероятно ще притежава най-доброто от тези две джаджи, които вече прави само Microsoft. От една страна ще се отличава със страхотна камера, което е присъщо за серията Lumia, особено във високия клас, а от друга ще предлага доста възможности за работа и голям дисплей, на който всичко ще се прави много по-лесно.

ВИЖ ОЩЕ: Анаболни батерии – хапчета за вашия смартфон

Такава е и идеята на тази концепция, разработена от Жан Люнам. В резултат на неговото въображение, пред очите ви е фаблет с хакартерната стойка за Surface таблетите. Освен това имаме 41-мегапикселова PureView Carl Zeiss основна камера с Xenon светкавица и оптична стабилизация. Отпред е 8-мегапикселова камера и 6-инчовият AMOLED дисплей с Gorilla Glass 4 покритие и Full HD резолюция. Типично за дисплеите на Lumia е наличието на ClearBlack технологията, за която съм разказвал надълго и широко как подобрява картината и спомага за намаляването на отраженията.

По отношение на хардуерната мощ, този продукт не може да се оплаче. Концепцията включва 64 GB вградена и 4 GB оперативна памет, както и microSD слот за карта памет. Истинската сила идва от 64-битовия Intel процесор, а операционната система, която ще се задвижва от всичко това, най-верятно ще е Windows 10.

Тази концепция е меко казано страхотна, стига да ви допадне дизайнът, който е малко по-особен. Иначе всичко изглежда прекрасно и един такъв фаблет би бил доста търсен, но все пак 6 инча са си много и не знам до каква степен ще е удобен за всекидневна употреба.

Surface