L7_01

Изключително трудно е да пишеш за телефони, които не са от висок клас и не оправдават очакванията, които са ни поставени от хай енд модели като HTC One, Galaxy S4, iPhone 5 и LG Optimus G. Трудно е, защото телефоните от среден и нисък клас не се справят така добре като своите “големи” братя.

Обичам да правя ревюта на LG устройства. И не, това не е реклама. Обичам да го правя, защото разглеждането и използването на LG телефон е истинско удоволствие. Причината е само една – бързина. Винаги когато тествам Android устройство (различно от Nexus), просто се изнервям. Изнервям се заради забавянията, които се наблюдават дори при преминаване през менютата. Това се забелязва дори при топ устройства на компании като HTC и Samsung. При LG този лаг просто не се забелязва, дори при устройства от среден клас.

Едно от тези устройства е именно LG Optimus L7 II. На пръв поглед прави впечатление красивият дизайн, изключителната цялостна лекота на смартфона, както и приятните цветове. Е, телефонът не е перфектен, но не можем да очакваме да бъде такъв при този ценови клас устройства.

Основни акценти на LG Optimus L7 II:

– 4.3-инчов IPS LCD дисплей (480 на 800 пиксела), пикселна гъстота 217 ppi

– Qualcomm Snapdragon S4 Play процесор, Adreno 203 графичен ускорител, 768 MB RAM

– Android 4.1.2 Jelly Bean

– 4 GB вградена памет + MicroSD слот

– 2460 mAh батерия

– потребителски интерфейс Optimus

– 2G, 3G мрежи

– Bluetooth, WiFi, Hotspot