iOS Block

iOS Block

Дизайнерът Джей Машалани е създал интересна концепция за iOS 8, наречена iOS Block. По същество тя представлява комбинация от уиджетите на Android и живите плочки на Windows Phone и би донесла на потребителите едно по-пълно преживяване и функционалност, запазвайки същевременно същността на iOS.

С iOS Block имате възможността да превърнете икона на приложение в по-голяма плочка на дисплея, която ще извежда повече информация и ще си взаимодейства със самото приложение на принципа на уиджетите.

Това ще премахне необходимостта да се отваря дадена програма, като ще ускори достъпа до информацията, предоставяна от нея. Същевременно се запазва познатият ни интерфейс на Apple, а потребителите, които не желаят да използват iOS Block, просто няма да използват функцията.

Разбира се това е само концепция, която няма да видим в iOS 8, която ще бъде представена в понеделник на WWDC 2014, но е много интересна като функционалност.

Можете да изгледате двата клипа, в които Джей Машалани демонстрира идеята си, а също така и да посетите неговия блог за по-подробна информация.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qvhSOzmmCiU]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iUlJfYlqN0w]