iOS 8

iOS 8

Много слухове за  iOS 8 обикалят интернет пространството, а преди повече от месец видяхме и предполагаеми скрийншоти на бъдещата версия на операционната система на Apple. Повечето от тези спекулации звучат доста реалистично, особено ако приемем, че компанията ще представи и своя умен часовник iWatch тази есен.

Колегите от TechRadar използват събраната до момента информация, за да направят едно интересно концептуално видео. В него можем да видим приложението Healthbook, на което освен обичайните измервания на пулс, изминато разстояние, изгорени калории и т.н. се приписват и възможности за изследване на кръвно налягане, хидратация и кръвни изследвания. Тези допълнителни функции, според слуховете ще бъдат добавени след необходимата сертификация от FDA за iWatch.

Като споменаваме часовника, връзката с него също е демонстрирана в клипа, както и CarPlay, функцията която е предназначена за безопасно използване на телефона в кола. Ще видите също така и потенциалния редизайн на Notification Center и възможността Siri да използва Shazam, за да ви каже коя песен звучи в момента.

Разбира се това видео е само концепция, но то идеално комбинира цялата събрана до момента информация и изглежда много реалистично. iOS 8 ще бъде представена есента, заедно с iPhone 6, а според спекулациите фокусът на компанията тази година ще е предимно върху хардуера, като тя ще представи два варианта на своя смартфон с 4.7 и 5.5-инчови дисплеи и умния часовник iWatch, който ще си партнира с тях. Какви са истинските планове на Apple, няма как да знаем, компанията ревниво пази тайните, свързани с бъдещите й устройства, но с концепции като тази, можем поне да си представим, как ще изглеждат те и какви новости ще донесе iOS 8.