shipping-container-house-1

Тук в Smart News сме ви показвали какви ли не дизайнерски идеи – от обзавеждане с палети до най-красивите и остроумни домове. И този път сме ви приготвили нещо наистина интересно. Представете си, че нямате възможност да се ширите в огромен дом с две бани, четири спални и още какво ли не. Какво бихте направили с дома си, за да може той да е едновременно удобен, приветлив и уютен?

(ВИЖТЕ ОЩЕ – 5 подходящи мебели за баня)

В Коста Рика под наем се дава изцяло реновиран контейнер за морски доставки (знаете, от тези металните), който обаче е преконструиран до такава степен, че не можете да го познаете. И това в момента е домът на някой. Както ще видите от снимките по-долу, всичко е събрано в невероятно малко пространство, но пък има достатъчно място там да живеят двама или дори четирима души. Кухнята се пада в лявата част на контейнера, където има печка с два котлона, мивка, шкафове и микровълнова печка. Отляво на кухнята пък има две големи легла, едно над друго. Трето легло е скрито в стената до кухнята, в случай че ви дойдат гости. Има разпъваща се маса, която е достатъчна, за да събере четирима души на вечеря. В другия край на контейнера има тоалетна, душ кабина и мивка.

Вратата е широка и остъклена, като е направена да се плъзка, за да спести място. Най-интересното е страничната външна стълба, която води към покрива на контейнера – той е облицован в дървен паркет и предоставя достатъчно място, за да се съберете с приятели и да изпиете по бира. Когато ви няма вкъщи, козирката се спуска пред остъклените врати, за да ги покрие.

Това е всичко – малко, но уютно. И не можете да отречете, че освен всичко останало е и красиво. Вижте снимки, както и един план на къщата, погледната отгоре.

shipping-container-house-3

shipping-container-house-2

shipping-container-house-5

shipping-container-house-6

shipping-container-house-4

shipping-container-house-7

shipping-container-house-8

shipping-container-house-9

* Правата върху изображенията са притежание на техния автор!

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS