lenovo goggles

И Lenovo навлезе в бизнеса с виртуална реалност с представянето на Lenovo VR Goggles. Устройството беше показано днес на първата технологична конференцията Tech World на компанията, която се проведе в Пекин. VR Goggles работи с Lenovo Android смартфон, който се поставя в джаджата и служи като дисплей.

Предложението на китайската компания е направено основно от пластмаса и разполага с два циферблата от всяка страна, чрез които може да се регулира всяка леща, както и с един отгоре за фокусиране на изображението. Дизайнът на VR Goggles е сходен с този на Oculus Rift и Samsung Gear VR. Той няма тъчскрийн, което означава, че контролът на екрана се извършва от джобно дистанционно.

Lenovo не разкри каква ще е цената на VR Goggles, нито кога точно ще го видим на пазара, освен да го очакваме към края на годината. Интересното е, че дебютът му вероятно няма да е в Китай, което показва, че компанията иска да работи на международния пазар. Това още веднъж доказва намерението на производителя да се превърне в едно от топ имената в технологичната индустрия.

Трябва да имате предвид, че щом като за работата на VR Goggles се изисква Lenovo смартфон, то устройството ще се продава там, където се продават и телефоните на компанията. Това означава, че един ден може да имаме късмета да го видим и в България.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS