britney_spears_

Миналият месец Facebook започна тестването на нова платена услуга, която позволява на запалените фенове на известните личности да им изпращат лични съобщения на цени от 5 долара, в зависимост от това колко е популярна дадената личност. Ако не сте добавени в „приятелския списък“ на съответната звезда, няма да можете да й изпратите лично съобщение, без да си платите.

Проблемът е доста сериозен, като той не е само един, имайки предвид, че „популярността“ на звездата и съответно цената за лични съобщения се измерва чрез преброяване на добавените приятели, броя последователи, както и броя пародийни акаунти. Ако случайно сте влогър, който има хиляди фенове, определено можете да влезете в графата „популярни личности и звезди“.

facebook paid

От тези промени най-много страдат не феновете, а самите известни личности. Те нямат контрол върху цената на съобщения. Може да се стигне до ситуацията феновете да си помислят, че звездата лично ги таксува и следователно да загубят интерес към нея.

Най-лошото от новата политика на социалната мрежа е, че Facebook не дава нито стотинка на звездите от спечелените фенски пари.

2 Коментари

Comments are closed.