Windows 10

Microsoft обяви в Twitter, че планира да направи сериозен ъпдейт и всички Lumia телефони с Windows Phone 8 ще получат Windows 10 в даден момент в бъдещето. Това е може би най-добрата новина за Lumia потребителите за тази седмица. Точните думи на компанията бяха: “Ние планираме да обновим всички Windows Phone 8 устройства до Windows 10 в бъдеще“.

ВИЖ ОЩЕ: Windows 10 бе официално представен – няма да има 9

Може би си спомняте, преди години, когато се появи Windows Phone 8, по-старите телефони бяха лишени от ъпдейт заради сериозните разлики в двете версии на операционната система и най-вече в ядрото (кернела). Сега тези промени явно няма да са толкова грандиозни и дори да сте със стар модел, все пак ще се порадвате на новостите, които ще предложи Windows 10. На този етап обаче от Microsoft не смеят да споделят повече информация около новата версия, защото тя все още се разработва и тества. Въпреки това трябва да се радваме на това изявление и само да се надяваме да не го променят в даден момент в това въпросно “бъдеще”.

Операционната система Windows 10 прави уникална смеска между използваемостта на Windows на големите устройства и тъчскрийн плавността на мобилните устройства. Тя ще върви на още повече устройства – от смартфони през таблети и лаптопи до PC и дори телевизори. Каква всъщност е идеята? С една-единствена платформа ще могат да се управляват толкова много устройства и това ще позволи на всяко приложение да върви на всички тях.