Пътуващите до Гърция клиенти на оператора са сред първите, които могат да се възползват от по-бързо свързване при обаждане и кристален звук

 

Клиентите на Yettel вече могат да се възползват от кристално чист звук докато се наслаждават на лятната си почивка, благодарение на услугата VoLTE в роуминг. За да осигури по-добро качество и повече свобода на потребителите в разгара на летния сезон, от оператора приоритетно пускат услугата за пътуващите в близка Гърция, които ползват мрежата на оператора Cosmote. VoLTE в роуминг е налична и в мрежите на още 4 оператора – O2 в Чехия, Orange в Румъния, Elisa във Финландия и Естония, като списъкът от поддържани оператори и държави ще бъде разширяван постоянно. Клиентите на Yettel не заплащат допълнително за услугата VoLTE, като обажданията се таксуват стандартно според условията на техния план.

Съкращението VoLTE идва от “Voice over LTE” (“глас по LTE”). С технологията разговорите се осъществяват чрез пренос на данни по 4G или 5G мрежа, което значително подобрява тяхното качество. Решението улеснява не само артикулацията и разбирането при разговор, но и на нюансите в тона на гласа. Освен това VoLTE може да свързва обаждания до два пъти по-бързо, на което се дължи и незабавният сигнал свободно след набиране на потребител с телефон, поддържащ VoLTE. Освен по-бързо свързване и кристално качество на звука, потребителите могат да ползват мобилни данни на устройството си на висока скорост, докато провеждат разговор, като например едновременно сърфиране в интернет или изтегляте приложение докато говорят.

Сред предимствата на VoLTE е и по-дългият живот на батерията на смартфона, тъй като технологията елиминира нуждата при всяко обаждане телефонът да превключва между различните технологии – 4G или 5G към 2G или 3G и обратно след приключване на разговора.

VoLTE обаждания могат да се провеждат само с устройства, които са съвместими с технологията и поддържат 4G/5G мрежи. По данни на оператора към момента 64% oт вcичĸи paзгoвopи в националната мрежа ce peaлизиpaт посредством VоLТЕ.

Повече за услугата VoLTE в роуминг и актуална информация за операторите в чужбина, в чиито мрежи е налична услугата, можете да намерите на сайта на Yettel.

Сподели
Предишна страницаКрасив дизайн и добър звук – Meze 99 Classic (РЕВЮ)
Следваща страницаVivacom с награда „Бизнес хонорис кауза“ за принос в развитието на образованието
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.