Градовете надживяват империите, но не поради причините, които си мислите. Някои от тези древни места не са направени просто от камък. Под техните улици са скрито погребани кости и те ще въстанат, за да се срещнат лице в лице с цели батальони. Ръцете им са направени от наблюдателни кули, а лицата им са защитени от градските порти.

Точно такава е фантазията на художника Кекай Котаки, а описаното по-горе е лично моята най-любима негова картина. Той живее в Сиатъл и дълги години вече работи върху RPG-то Guild Wars.

Работата му се простира от невероятни фентъзи илюстрации до sci-fi пейзажи и сетинги.

Избрах да ви представя работата на Кекай, защото бях запленен от фантазията му. Има много добри художници, които можете да намерите из интернет, но при този, чиито картини виждате пред себе си сега, ме заплени точно оригиналността и умението му да пренесе всичко това върху „белия лист“.

Нямам какво толкова повече да кажа, така че ще ви оставя да се насладите на няколко избрани лично от мен негови картини тук. След това бягайте към сайта му (ето тук), за да разгледате всичко останало!

Кликнете върху изображенията за по-голям размер.

gladiator battle-big fantasy

sci-fi-1 sci-fi-2 sci-fi-3

fantasy-1 fantasy-2 fantasy-3

Правата върху изображенията са притежание на техния автор.