Работата на International SOS and Control Risks е всяка година да определят местата по света с най-голям риск при пътуване. Тези факти се вземат предвид не само от компании, чиито служители пътуват по работа, ами засягат и тези от нас, които заминават на екскурзии, още повече екзотични такива.

Ето че световната рискова карта за 2017 година бе официално пусната от International SOS преди дни. Нея можете да достъпите на travelriskmap.com или като кликнете на самата карта по-долу. Там имате достъп до три различни разбора на самата карта — здравни рискови райони, рискове, свързани със сигурността и такива за пътната обстановка.

При изготвянето на картата са взети под внимание както възможните райони със засилени военни и граждански конфликти, така и такива с повишени здравословни рискове като епидемията с вируса Зика.

international-sos-and-control-risks-travel-risk-map-2017

Докладите показват, че световните отношения се променят с всяка изминала година. Тази година най-големите заплахи са както следва: терористични атаки (71%), вирусът Зика (49%) и граждански конфликти (46%). Пътнотранспортните произшествия и неадекватните здравни грижи са оценени на 15%. Те също имат тежест върху изготвянето на картата на International SOS. От организацията споделят:

“Събитията през 2016 година доведоха до чувство за все повече предизвикателства при пътуване до места, които някога са смятани за безопасни. Докато рисковете се променят, компаниите трябва да осигурят действия, които да се противопоставят на тези промени. Те трябва да са базирани на реални преценки, а не на схващания.”

За по-подробна информация можете да разгледате и инфографиката от International SOS and Control Risks, в която има допълнителни данни. Кликнете върху изображението за по-голям формат (отваря се в нов таб).

international-sos-and-control-risks-2017-infographic