Почти всички детайли за новия така наречен иновативен iPhone, който Apple ще представят другата седмица, се знаят. Има едно нещо обаче, за което се говори още от миналата, че и от по-миналата година, а именно – името на iPhone-а. Какво ще бъде то?

Всички го наричат iPhone 8, но има огромна вероятност Купертино да са избрали съвсем друго име за бъдещия флагман. Този iPhone се отличава по абсолютно всичко от досегашните устройства на компанията. Освен това не е годината за въпросния iPhone 8, тъй като сега пускат iPhone 7S и 7S Plus, което означава, че ако има осмица, то тя трябва да е догодина. И след като очакваме този iPhone да бъде уникален, предполагаме, че ябълките са му избрали и също толкова уникално име.

Има няколко предположения относно името на телефона. Някои са по-вероятни от други, но пък кой знае? Ето за кои пет имена се говори най-много през последно време.

iPhone X:

Идеята зад това „Х“ е, че тази година се навършват десет години, откакто е пуснат първият iPhone. Тоест Apple може да провъзгласят устройството като „модел за 10-годишнината“ и затова да го кръстят „X“ (заради римското 10). Или това, или просто харесват въпросната буква.

Нещата, които обаче ни навежда на мисълта, че Купертино няма да изберат това име са няколко. Първо, догодина ще са 11 години от първия iPhone, тоест „Х“ вече няма да върви като име на новата серия, или каквото е там. Второ, Apple вече използваха „Х“ за macOS миналата година. И трето, има твърде много телефони наречени „Х“, което пък означава, че името няма да бъде никак оригинално.

iPhone Edition:

Този избор изглежда доста вероятен. Apple вече нарекоха своя хай-енд Apple Watch Apple Watch Edition. А новият телефон със сигурност се смята за хай-енд версия на iPhone, така че има някаква логика. Въпросът обаче е дали това наистина е най-добрият вариант? Несъмнено всеки ще се чувства специален да си закупи „Edition“ продукт, но като се има предвид, че първите Edition часовници на Купертино струваха 10 000 долара… Как ще се отрази това на продажбите?

iPhone 8:

iPhone 8, iPhone 8, iPhone 8, абсолютно всички наричат iPhone () по този начин. Истината обаче е, че всички знаят, че това няма да бъде името на устройството. Apple няма да допуснат 7S и 7S Plus да изглеждат по-маловажни и по-стари от „8“. Със сигурност компанията мисли малко по-отворено и е избрала друго име от просто iPhone 8, който „идва една година по-рано“.

iPhone Pro:

Това може би е най-добрият вариант. И със сигурност ще има най-голям смисъл. MacBook и iPad вече имат своите Pro версии, така че е крайно време и iPhone да се сдобие с една Pro серия.

iPhone S II Epic 4G Touch:

В никакъв случай не се заблуждавайте, че това е истинско предложение. Има голяма вероятност обаче Apple да измислят някаква интересна комбинация за името, каквато досега не е съществувала.

Съвсем възможно е името да е нещо от типа на iPhone 8 Pro. Може би ще си има цяла серия iPhone 8, 8 Plus и 8 Pro. Как ви се струва?

Няма как обаче да знаем дали въобще някое от тези заглавия ще бъде избрано. Компанията понякога избира доста нелогични имена. Например има iPad 2, iPad 4, но iPad 3 не съществува. Също така няма и продукт наречен само iPad.

И все пак, ако вие трябваше да изберете име, какво щеше да бъде то? Ще се радваме да споделите с нас в коментарите.