adobe-flash-plugin
Ако често сърфирате в интернет и сте свикнали да имате отворени много табове във вашия браузър, тогава със сигурност знаете колко това забавя работата на компютъра. Едно от потенциалните решения, което не само прави работата в интернет по-бърза, но и по-безопасна, е изключването на добавката Flash.

Много често именно тя е виновна за сериозното забавяне на браузъра. Голяма част от рекламодателите я използват, така че с нейното премахване е възможно и да се намали броят на визуализираните реклами. Flash е известна и с многото си проблеми със сигурността, които не се решават много бързо от Adobe.

Ако използвате Chrome, трябва да знаете че Flash е вграден в браузъра. За да можете да го контролирате, включително и изключите, е необходимо да си изтеглите добавката Flashcontrol от Chrome Web Store. При Mozilla Firefox изключването става директно от настройката на браузъра.

Apple отказва да поддържа Flash за своите устройства, а Google премахна поддръжката от Android преди години. Разработчиците на уеб сайтове до голяма степен вече създават HTML5 страници, които отменят и нуждата от Flash. YouТube от известно време превключва към HTML5 режим по подразбиране.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS