iphone 5 mtelglobul

Мрежата беше залята от проблеми с батерията и бързото й изразходване при смартфона на Apple – iPhone 5. Оказа се, че за 3G версията проблемът е бил не къде да е, а в… Safari. Ние също изпитахме такъв проблем с iPhone 5. При използване на WiFi проблеми с батерията няма, но при включване на 3G телефонът става много горещ и батерията пада до 0% за 1 час време.

Оказа се, че проблемът е в синхронизирането на Safari с iCloud. Препоръчваме ви да изключите iCloud синхронизацията на браузъра на Apple, за да не навъртите 1.5 GB мобилен интернет като нас.

За да изключите синхронизацията на браузъра трябва да влезете в Settings > iCloud > Safari и да изберете OFF. Това би трябвало да оправи проблемите. Друг вариант е да изключите изцяло синхронизацията с iCloud докато Apple не оправи проблема, което ще стане много скоро със софтуерен ъпдейт.

Ъпдейт: Проблемът е в последния софтуерен ъпдейт, пуснат от Apple, който трябваше да оправи WiFi проблеми. Става въпрос за версията на iOS 6.0.2. Препоръчваме ви да не ъпдейтвате, засега.

Ъпдейт 2: Apple пусна нова версия на iOS – 6.1, която оправя проблема изцяло.