Вероятно сте нетърпеливи като нас и искате възможно най-скоро да пробвате една от най-новите мобилни операционни системи Mozilla Firefox OS. Устройствата все още не са достигнали нашата държава официално, като се надяваме, че операторите и дистрибуторите ще се поправят до края на годината. За щастие от Mozilla са интегрирали възможност да се тества тяхната операционна система директно през браузъра Firefox.

Можете да получите достъп до Firefox OS като задържите клавиша Аlt, за да се покаже традиционната лента с менюта. Изберете Tools –> WebIDE или използвайте кратката клавишна комбинация <Shift> + <F8> . В този прозорец изберете от падащото меню Select Runtime и опцията Install Simulator. От това меню ще можете да изберете коя версия искате да инсталирате. С натискане върху Install ще можете да започнете процедурата по инсталация на симулатора. Тя отнема само няколко минути и няма да ви досажда с допълнителни прозорци за потвърждение.

След като инсталацията свърши от Select Runtime ще можете да изберете инсталираните симулатори за съответната версия на Firefox OS. Имайте предвид, че някои менюта и възможности може да не са достъпни, но по-голямата част от нещата са много точно показани. Можете да се насладите на операционната система.

Firefox OS