Windows

Когато стане дума за умни часовници на пазара вече имаме толкова много разновидности, че човек може лесно да се обърка какво да си вземе. LG, Sony и Samsung водят класацията, следвани от Motorola, която направи нещо много интересно през 2014 в лицето на Moto 360. Все още светът на умните аксесоари очаква да види Apple Watch в продажба, което трябва да стане идните месеци. Дотук всичко е много добре, но има нещо, което липсва и това е наличието на повече Windows базирани часовници.

ВИЖ ОЩЕ: Тази концепция представя Sony Xperia Curve с извит от двете страни дисплей

Това може и да се промени скоро, защото все повече дизайнери започнаха да обръщат поглед именно към концепции, които са насочени към Windows аксесоари. Такава е и тази, която ще разгледаме днес. Концепцията е дело на behance.net и представлява нещо, което реално е много близко до Apple Watch като визия. Дори и бутонът е същият, но с единствената и най-съществена разлика, че работи с Windows 10 или Windows Phone версия за смарт часовници.

Като функционалности този часовник предлага доста неща – като започнем от стандартните за всеки подобен аксесоар, до приемане на разговори, контролиране на музиклания плеър, възможност за гласови команди и интеграция на Cortana. Има и аналогова клавиатура, която позволява на потребителите да пишат, като часовникът ще разпознава ръкописен текст.

Идеята не е никак лоша, малко разнообразие в света на този тип устройства няма да е излишно. Плюс това, умните часовници и аксесоари като цяло тепърва навлизат в живота ни. Много хора обявиха 2015 за годината на умните аксесоари и Microsoft трябва да се замислят за нещо наистина конкурентно, което да им гарантира челни места, докато все още имат шанс. Няма да е много хубаво да се забавят, както стана с телефоните им, а именно сега е подходящ момент да изпреварят Apple.