Често ни се налага да пътуваме извън страната, затова е добре да се погрижим за себе си, сключвайки “Международно здравно застраховане”. Подходяща е за хора, пътуващи по работа, за студенти, участващи в проекти в чужбина, както и за тези от вас, които просто са решили да сменят обстановката. Независимо дали престоят ще бъде кратък или оставате да живеете извън България за известно време, вашата застраховка ще бъде в сила. Най-добрият вариант е да не ни се налага да я използване, но, за съжаление, случва се да изпадаме в неприятни ситуации, при които застраховането ни е абсолютно необходимо. Само, когато тя е международна, обаче, можем да я използваме във всяко кътче на света.

 

Защо е добре да се застраховаме ако сме в чужбина

 

Знаем, че когато се намираме в чужда страна е по-трудно да се справим с неприятните и злополучни моменти. Но, сключвайки международна здравна застраховка, ние можем да се възползваме от помощта на над 250 000 медицински специалисти по цял свят. На първо място, тя ни дава нужното спокойствие, че ако изпитаме нужда има кой да ни помогне, а това няма да бъде обвързано с даване на куп парични средства, с които е възможно да не разполагаме в момента. Ако си казвате, че не е нужно да я имате, защото не се знае дали ще я ползвате – не бъдете толкова предубедени. По-добрият вариант е да я имате, отколкото, при настъпил инцидент, да се чудите как да излезете от ситуацията и кой да ви помогне. Ние от I&G Brokers ще ви осигурим пълна подкрепа и покритие, според включените във вашия договор условия. Това би било от изключителна важност за вас, особено ако се намирате в чужбина.

 

В какви ситуации ще ни е от полза

 

Както вече посочихме и по-горе, чрез международното здравно застраховане, може да разчитате на помощта на над 250 000 специалисти в цял свят. Ситуациите, за които ще ви влезе в употреба са:

  • Разходи, вследствие на изследвания, медицински прегледи заради злополука или заболяване. Застрахования има право да посещава болници и медицински заведения от всякакъв характер;
  • Разходи за болничен престой след настъпила злополука или заболяване. Здравната застраховка покрива лимитиран брой дни годишно;
  • Необходима помощ от здравно заведение и лекар, както на територията на страната, така и извън нея.

Всички допълнителни условия може да изясните със застрахователното лице, като предварително ги посочите във договора.

 

Препоръки от I&G за учащи студенти в чужбина

 

За студентите в чужбина, където всеки ден се сблъскват с нови за тях ситуации, а понякога и неприятности е от изключителна важност да сключат международната здравна застраховка. Така ще бъдете сигурни, че бързо ще получите необходимата медицинска помощ. Възползвайте се от студентските си права и международното застраховане и получете всичко необходимо за вашето здраве, което застраховката осигурява като покритие. Не е лесно да си студент, а непредвидените парични разходи определено могат да ви затруднят – това е още една причина да не пропускате да сключите своята застраховка.