огледални линкове

Интернет винаги има някои свои специфики, когато решим да използваме пълния му потенциал, като често ни се налага да използваме някои обиколни пътища. Не е трудно да открием, че все по-често се говори за алтернативен достъп и за по-специални маневри, когато се опитаме да влезем в даден сайт. Понякога дори анализаторите говорят за работещ линк за Бет365 и има причина за всичко това. Не е трудно да открием някои трудности в мрежата, които се неутрализират с така наречените огледални линкове.

Преди да обясним защо  букмейкърът използва точно такива, нека обърнем внимание на страната, която е лидер в употребата на огледални линкове и всякакви други техники за достъп до сайтове? Веднага споделяме: това е Китай. Причината е, че цензурата там често принуждава различни сайтове да правят алтернативни линкове, с които да се предостави достъп. Обикновено, най-честият случай на употреба на такива, е възможността даден сайт да е забранен, защото влиза в по-сериозен разрез с основното законодателство. Точно по тази причина ще открием, че достъпът до социалните мрежи и всички други специални стрийминг платформи е напълно забранен в Китай.

Защо обаче букмейкър може да използва така наречените огледални линкове? В случая може би си спомняме, че някога наистина и посоченият оператор имаше нужда от огледални линкове. Тогава просто нямаше лиценз конкретно за България, но днес вече може да се похвали с абсолютна гаранция и партньорство с родната комисия по хазарта. Защо обаче от време на време ще открием, че все пак продължаваме да използваме огледални линкове?

Нека започнем с факта, че при наличието на толкова много потребители и желание за достъп  от всяка една точка на света – този оператор разполага само с милионна аудитория в покер секцията, за да можем да си представим какви заявки получават самите сървъри. Същевременно не трябва да забравяме, че отново изискването за сигурност трябва да остане непроменено, без значение какъв точно линк се използва. При прекомерен трафик или натоварване на един сървър, самият бранд може да предложи алтернативни огледални линкове, тоест предоставящи същата услуга, но изпратената заявка се обработва на друг сървър, вместо на познатия, който се намира на територията на България например. Често може да се случи и обратното, българското звено да приеме поръчки от други точки.

Генерално точно тази стъпка не се вижда от самия потребител и все по-често е налична за употреба, защото процесът става все по-често автоматизиран, следователно докато самата система работи, клиентът не се интересува коя точно система обработва неговите поръчки. Огледалните линкове понякога се използват и за всякакви други платформи, които имат наложени ограничения. Не е трудно да открием, че това е метод, който се използва и за  стрийминг  платформи, които не са налични в страната или просто съдържанието на родните сървъри не е точно това, което можем да открием в щатските например.

Точно по тази причина се използват така наречените VPN-и. Те обаче са съвсем различни и не са интерес на самите огледални линкове, същите са просто метод за пренасочване на клиента към платформи и системи, които не са толкова натоварени, докато VPN е мрежа, която може да променя самостоятелно своята посока или  да заминава в определени сървъри. Не трябва да се притеснявате особено, ако се наложи да използвате такива, работата, системата, условията и всичко останало,  продължава да бъде напълно идентично.