apple-watch-guide-videos

Няколко месеца след дебюта на умния часовник на Apple вече се говори ожесточено за следващия модел. Експерти и източници близо до компанията започнаха да обсъждат какви нововъведения може да очакваме в Apple Watch 2. Устройството вероятно ще дебютира чак през следващата година, така че доста голяма част от тези идеи могат да се променят или да отпаднат изцяло. И все пак е редно да споменем някои от предполагаемите новости за втория модел.

Очаква се да има възможност за провеждане на разговори чрез FaceTime през Apple Watch 2 благодарение на вградена видео камера. По-голямата самостоятелност на Apple Watch 2 е един добър ход, за да може устройството да придобие още по-голяма популярност сред потребителите. Слуховете това да се случи са породени от факта, че компанията представи интереса си това да се случи чрез добавянето на тази функция към watchOS 2.0 на Конференцията на разработичиците по-рано този месец.

Екип в Apple работи по добавянето на повече възможности за самостоятелното ползване на Apple Watch. Надяваме се, че ще видим такива за изпращане на текстови съобщения, електронни писма и получаване на информация за метеоролигичните условия.

Очакваме също така и добавянето на нов Wi-Fi модем в Apple Watch 2, както и множество сензори, които да позволяват разработката на допълнителни възможности в бъдещи версии на watchOS. Ключово за удобството е дългата автономна работа – Apple вероятно няма да увеличат капацитета на батерията, но работят по увеличаване на ефективността. Много е вероятно да видим и разширено портфолио от модели при представянето на новия Apple Watch – винаги луксозните модели привличат вниманието, а експертите смятат, че компанията ще предложи още варианти, които ще струват между 1000 и 10 000 щатски долара.

За да се задържат потребителите, които вече притежават Apple Watch, компанията ще пусне watchOS 2.0 тази есен. В новата версия ще видим NightStand режим за зареждане, три нови лица, подобрена работа с електронни писма и нова функция за „Digital Touch“ съобщения.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS