Във видеото по-горе YouTube потребителят Smartphone Inspector е решил да сравни два много различни телефона – от една страна имаме Apple iPhone 6s Plus, а от друга Nokia E90. Две устройства, разделени от почти десетилетие развитие на технологиите, и въпреки това не би трябвало да е странно за всички вас, че Nokia E90 би могла да се използва и днес.

За да докаже това, Smartphone Inspector е решил да използва E90 за една седмица и от това си е направил извод, че начинанието е възможно, но доста трудно. Във видео сравнението правят впечатление наистина добрите възможности на камерата при Nokia, която е била конкурентна за времето си. Останалото обаче седи другояче – e-mail трудно може да бъде синхронизиран и не поддържа HTML; пазарът за приложения на работи, а PC Suite на Nokia не се поддържа под Windows 10; браузърът е бавен, освен ако не инсталирате Opera чрез инсталационен файл през micro SD картата… Можем да продължим цял ден.

В крайна сметка трябва да признаем, че технологиите са напреднали неимоверно много през последните години и най-вече трябва да сме благодарни за това. Как бихте се справили вие с Nokia E90 за една седмица? Бихте ли издържали? Споделете с нас в коментарите.