2015 година е вече към края си. Въпреки това, до премиерата на бъдещия iPhone 7 остава повече от половин година и все пак слуховете за него не спират да прииждат. Точно за това и сега ще разгледаме информацията за всички тях – какво знаем за дългоочакваното устройство от Apple, какво си мислим че знаем и какво бихме искали да знаем. Ето всичко налично като информация за iPhone 7 и по-големия му брат iPhone 7 Plus на едно място. Да започваме…

Дизайн

Както много добре знаем, Apple държат на това да променят до известна степен дизайна на своите смартфони през две години – iPhone 6 и iPhone 6s нямаха видими външни разлики, както беше и с моделите преди това. Тъй като догодина очакваме iPhone 7, се предполага че той ще бъде с изцяло нов външен вид. И въпреки това, не смятаме, че Apple ще се отдалечат много от стандарта си, така че новото бижу от Купертино ще бъде лесно разпознаваемо.

Без съмнение тялото отново ще е от алуминий и то Серия 7000, която се оказа най-здравата алуминиева сплав на пазара в момента. Няма причина американците да я заменят за нещо друго – щяхме да разберем ако учените бяха открили нещо по-здраво и удобно за използване в мобилния бизнес. Колкото до заобления дизайн – Phone Arena предполагат, че Apple биха представили нещо по-агресивно, тъй като в днешно време вече всеки прави фини и заоблени корпуси, а Apple трябва да изпъкнат.

А какво ако видим водоустойчив iPhone? Нищо чудно, при все че разбрахме за възможността на iPhone 6s да издържа известно време под вода без да се повреди…

Концепция за iPhone 7
Концепция за iPhone 7

Все още сме на дизайна и за това е важно да споменем сериозния слух, че Apple може би са решили да премахнах аудио жака при iPhone 7. Според въпросния слух, това ще стане с идеята да се намали дебелината на смартфона. Ако това е така, то седмата версия на Apple джаджата ще разчита на Lightning порта, който да обслужва нуждите на меломаните.

Екран и дисплей

Нови източници твърдят, че iPhone 7 може да бъде без Home бутон. Патент на Apple показва възможността на дисплей да разпознава пръстови отпечатъци, което би било много удобно за Touch ID функцията. Тук можем да поместим и информацията, че е напълно възможно бъдещото устройство да предостави нещо като Multitouch 3D Touch – досещате се какво означава това и какво би могло да прави.

Колкото до дисплея и неговите характеристики, какво ще кажете той да бъде OLED? Според Bloomberg, Apple са собственици на нова фабрика, където се разработват нови технологии за дисплеи. Друг източник пък твърди, че след няколко години компанията може да премине към AMOLED технология. И въпреки всички тези данни, напълно е възможно инженерите да решат да се придържат към IPS LCD разработката си поне и през следващата година.

Екраните ще бъдат с размер 4,7 и 5,5 инча, това е почти сигурно. Няма причина Apple да прави промяна от този тип точно сега. Ако трябва да коментираме резолюцията, тя може би също ще остане същата – 750 x 1334 пиксела за iPhone 7 и 1080 x 1920 пиксела за iPhone 7 Plus. Все пак, Apple може и да ни изненадат ненадейно, но това е малко вероятно.

Apple iPhone 6s Picture 14

И последно в този раздел – според различни интернет източници, американската компания е трябвало да разработи свои собствени дисплей драйвъри, но поради някаква причина това е отпаднало. Така че се очаква дисплеят на iPhone 7 отново да бъде захранен от технологията на Synaptics.

Спецификации

Сегашният процесор при iPhone 6s е Apple A9, който е с 64-битова архитектура и идва в два варианта – произведен или от TSMC (16 нанометра), или от Samsung (14 нанометра). Най-вероятно iPhone 7 / 7 Plus ще дойдат с чип Apple A10, който ще бъде една идея по-бърз от предшественика си. Според някои източници, въпросният A10 може би ще е 16 нанометров от тип FinFET, а Apple този път ще се обърнат само към TSMC за производството.

apple-a9-socКогато става въпрос за оперативна памет, от Купертино удвоиха капацитета ѝ при iPhone 6s / 6s Plus за първи път от няколко години. Сегашните смартфони на компанията са с 2GB RAM памет и е малко вероятно Apple да увеличат капацитета ѝ отново догодина. И ако все пак това се случи, е по-вероятно промяната да засегне само iPhone 7 Plus – очакваме той да бъде с 3GB оперативна памет, докато iPhone 7 остане с 2GB. Така смята и Минг-Чи Куо от KGI Securities, който е познат на всички нас източник на интересни новини около продуктите на Apple.

Камера

За камерата на бъдещия iPhone от Apple до сега не сме чули нищичко. Това е странно, при все че толкова много слухове се изсипаха за всичко друго. Със сигурност обаче тя ще получи сериозен ъпдейт, за да бъде в крак с всичко ново при iPhone 7. Дори и инженерите на компанията да не увеличат пикселите, това няма да има голямо значение – ясно е, че ще видим куп подобрения при снимките, което отново ще докаже, че iPhone е достоен камерафон.

Очакваме подобрения при нощните снимки, а нищо чудно камерата на iPhone 7 / 7 Plus да ни донесе и някои нови функции, както тази на iPhone 6s с Live Photos.

Според някои звучащи като измислени слухове, Apple готвят dual camera за своите нови смартфони. И въпреки, че звучат като измислени, те може и да не са далеч от истината. Ако Apple искат да продължават да впечатляват, то те трябва да поднесат нещо ново на пазара. Dual camera е точно нещо такова – едната камера отговаря за образа, другата за дълбочината и така получаваме възможност за сериозен контрол над фокуса, приближението и други функции. Много интересно, но трябва да почакаме, за да разберем дали американците наистина готвят нещо подобно.

Apple iPhone 6s Picture 6

Премиера

Според данни в интернет, можем да очакваме Apple да преместят събитието с представянето на iPhone 7 и iPhone 7 Plus по-назад във времето. Това обаче не е съвсем логично, тъй като компанията няма причина да прави това (за разлика от Samsung, които в момента губят пазарен дял). За това и смятаме, а и не само ние, че Apple ще продължат установената традиция и ще представят дългоочакваните нови два смартфона през първата половина на септември месец 2016 година. Те ще започнат да се продават няколко дни след това, а в Европа (и по-специално България) ще ги очакваме най-рано в началото на октомври.

Е, как ви се струва всичко това? На кои от слуховете вярвате? Какво се надявате вие да видите при новия iPhone, или пък кое би ви подразнило, ако се случи? Ще се радваме да споделите с нас в коментарите.

1 коментар

Comments are closed.