apple

Едва измина месец от последното представяне на нови продукти от Apple. След представянето на iPhone 6, очакванията са все по-големи и остава да видим дали от Apple са готови да покажат още инувативни продукти, които да задоволят феновете на марката. Както обикновено, големият въпрос е какво ще видим? Дали ще е нещо различно? Как ще изглежда и какво ще може да пави? Ние ще се опитаме да ви дадем бегла представа за това, което следва Apple да обяви.

ВИЖ ОЩЕ: iPhone 5S срещу Sony Xperia Z2

Нов iPad Air

Започваме със задължителният нов iPad Air, който според слуховете ще бъде осъвременен с възможност за разпознаване на пръстов отпечатък. Това ще бъде първият таблет с такава функция, което не е никак лошо, като имаме предвид, че все повечето приложения започват да го използват. Освен черния и белия, ще бъде показан и таблет в нов цвят „злато“. Говори се, че дисплеят ще има ново антирефлексно покритие, за да може да се вижда по-добре на дневна светлина. Като цяло, не би трябвало да очакваме нищо друго ново, освен редовното осъвременяване на хардуера, вероятно с новия по-бърз процесор А8 от iPhone 6 и повечко RAM, а може би по-ниски цени за модела с по-голяма памет за съхранение.

От различни източници се знае, че Apple работят върху по-голям 12,9 инчов iPad, но подобен проект обещава да се забави поне до следващата година. Друг интересен проект който вероятно се развива паралелно с вече споменатия е многозадачният режим на работа с разделение на дисплея.

За съжаление няма новини относно iPad mini и какво ще се случи с него. Ако има нововъведения, то те ще са най-вероятно същите като при стандартния iPad: разпознаване на пръстов отпечатък, вариант в цвят „злато“, антирефлексно покритие на дисплея и поне нов процесор. Ако решат да подминат осъвременяването, възможна алтернатива е да свалят ценатa на текущата версия, но все пак нека имаме предвид, че Apple рядко смъкват цени просто ей така.

Нов iMac с Retina дисплей

Колегите ни от Re/code споделиха, че една от звездите на шоуто в четвъртък ще бъде iMac в комплект с Retina дисплей с висока резолюция. Ако това се окаже вярно, то ще е най-значителната промяна, която предстои да анонсират, тъй като досега с Retina дисплей бяха оборудвани само мобилни устройства. Не са дадени размера и поддържаните резолюции, но шпионските доклади сочат, че вероятният размер ще е 27 инча с 5К резолюция. Досегашният 27 инчов дисплей е с 2560 на 1440 пиксела, което е двойно по-малко. Тъй като по принцип устройствата оборудвани с Retina дисплей са със завишени цени спрямо конкуренцията, очакваме, че ще следват този пример и при десктоп решенията си. Моделът с Retina дисплей, както и всички останали десктопи, вероятно ще имат скромни повишения в параметрите. Стъпка напред е постепенното отпадане на архаичните модели, тъй като новата OS Х Yosemite идва и изглежда доста по-добре на екраните с висока резолюция отколкото на старите, които се продават все още.

 

Пристига OS X Yosemite

След превюто през юни, операционната система OS X Yosemite най-сетне е готова за официално пускане. Най-бързо и лесно забележимата промяна е новият опростен и по-шарен дизайн. С Yosemite може да се говори по телефона, да се пишат SMS-и на самия iMac и ще може да споделяте документи с цялото ви Apple обкръжение, например iPad и/или iPhone. Има голям брой значителни промени и нови функции които вече сме споменавали преди.

 

Новини за MacBook?


И двата MacBook Pro и MacBook Air са имали нови версии през изминалата година, така че този сезон може и да пропуснат представяне, въпреки, че е нормално за това време на годината да има някаква активност около тях.

Знаем, че се готви промяна на 12 инчовата серия на MacBook Air, с така, което ще има Retina дисплей. Като имаме предвид, че моделът не е получавал генерални промени от почти четири години, това трябва да се случи все някога и сега няма да е никак зле да се случи това. Таргетирано е за края на 2014, но има слухове, че нещо ги задържа. Вероятно от Apple искат да изчакат появата на следващото поколение Intel процесори, с които искат да оборудват новата модификация.

Да не забравяме iPod

Добрият стар iPod не е променян много след 2012 и въпреки че е време, няма знаци, че ще има нещо ново при него. Липсват изтекли доклади за работа по продуктовата линия, в което има логика, понеже според самите Apple, iPod спъва бизнеса. Това е причината да не очакваме да привличат внимание към него. Интересното при iPod е, че остарява и периодично му свалят цената. В момента върви по $199 в сравнение с дебютната цена от $299, което го прави доста по-достъпен.

Презентацията на Apple ще бъде на 16-ти Октомври от 20 часа българско време. Тогава ще имаме прясна и достоверна информация. Следете Smart News за повече новини около голямото събитие!