6. Android Pay

На Световния мобилен конгрес Сундар Пичай потвърди, че Google работи по нова мобилна разплащателна система, която ще се казва Android Pay. Очакваме тя да бъде представена именно на конференцията Google I/O, където да научим повече подробности за нея. Имаше информация, че Android Pay е създадена от нулата за Android разработчиците, използвайки Host Card Emulation (HCE), като ще поддържа плащания в магазини, както и такива в приложения.

7. Google Photos

През март Google обяви, че ще раздели Google+, като снимките в социалната мрежа ще бъдат отделени от това, което вече ще се нарича „Streams“. Брадли Хоровиц, дългогодишен вицепрезидент в отдел продукти, заяви че ще ръкови двата нови проекта на вече съществуващи елементи в Google+ – Google Photos и Streams. Наскоро се появиха слухове, че компания се готви да пусне новата услуга, като дори изтекоха скрийншоти от приложението Google Photos. На Google I/O трябва да научим повече подробности за плановете на Google.

8. Project Tango

Виртуалната реалност е една от основните технологичните тенденции през 2015 г. Стана ясно, че Oculus Ruft ще е на пазара през 2016 г., имаме Gear VR, както и HoloLens на Microsoft. Има вероятно Project Tango на Google да бъде следващото топ устройство на този пазар.

Project Tango беше представен миналата година, като това е разработка на смартфони и таблети с множество сензори, които ще позволят на потребителите да създадат 3D карта на заобикалящата ги среда за секунди. Google вече предостави устройствата на разработчиците, така че очакваме да видим резултатите тази седмица на I/O.

9. Google Glass 2

За второто поколение Google Glass се спекулира от доста време. Google призна, че проектът Google Glass не е постигнал желания успех, както и че има намерение да преосмисли стратегията си за умните очила. Компанията потвърди, че работата по тях ще продължи, независимо от това, че програмата Explorer беше прекратена, а целият проект вече се координира от главния изпълнителен директор на Nest Тони Фадел.

Очакваме Google да представи новия модел на Google Glass на I/O, който се вероятно ще бъде с Intel чип и ще предлага по-дълъг живот на батерията. Трябва да има и подобрения в дисплея и качеството на звука.

10. IoT

Миналата седмица се появи информация, че Google смята да пусне версия на операционната система Android, която да може да работи на устройства със само 32MB RAM. Тя е наречена с кодово име Brillo и ще бъде подходяща за по-простите свързани устройства (IoT), които не се нуждаят от сложна архитектура или голямо количество памет. Предполагаме, че ако новата версия на Android e готова, компанията ще разкрие повече подробности за нея на конференцията Google I/O.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS