ces

И тази година започва с едно от най-големите световни изложения за високи технологии – CES. Важно е да обърнем внимание, че не е без причина неговото провеждане точно през януари месец. До голяма степен от показаното на CES се влияят и потребителските нагласи през останалата част от годината. Производителите бързат да покажат своите най-нови идеи и потребителска електроника, която размечтава всеки един от нас.

ВИЖ ОЩЕ: ИСТОРИЯТА НА CES ОТ 1967 ДО 2014 В СНИМКИ 

Но показваните устройства не са най-важни. На CES освен всичко се организират и големи дискусионни панели, където се представят свежи и иновативни идеи за развитието на технологиите като цяло. Нека разгледаме няколко примера от по-интересните неща, които се представят тази година:

Dunfanaghy_-_Sports_car_parked_near_Arnold's_Hotel_-_geograph.org.uk_-_1332751

KeyFree

Това е нова и иновативна система за достъп и контрол на личните автомобили чрез смартфон приложение. Тази обединена платформа напълно заменя физическия ключ. Голяма част от потребителите и журналистите приеха възторжено идеята. Очаква се да видим как производителите на автомобили ще реагират на концепцията на KeyFree. На тазгодишното издание на CES ще бъде показана пробно системата.

photo_overlay

Разговори за съдържанието в цифровата епоха

Има панели за филмовата индустрия, за творческото съдържание, както и за разпространението на съдържание в интернет. Една от отличителните черти на последните няколко десетилетия е създаването на потребителско съдържание. Ще бъде интересно да разберем какви тенденции има в тази толкова всеобхватна тема.

LifeQ

Екип от компанията LifeQ ще представи своята концепция за създаване на начин за постоянно следене на човешката физиология и здраве. LifeQ използват биоматематически модели, които се преобразуват в информация, която се предава на ползвателя. Следенето на пулса (пулсомер) в повечето смарт аксесоари е налична функция. Ако идеята на LifeQ се развие добре, е възможно да видим и устройства, които да следят нашето здраве в реално време.

mobile-data

5G мобилни технологии

С разрастването на обема на информация се увеличава от нуждата и от още по-бърза постоянна свързаност. На CES ще бъдат обсъдени някои от плановете за бъдещите стандарти в мобилната комуникация и пренос на данни.

Ще ви държим в течение на най-интересното по време на CES 2015, така че следете нашия сайт за по-подробна информация около тези и други важни събития.