Изглежда не само LG се затрудняват с продажбите тази година – нов доклад от TrendForce посочва, че HTC могат да достигнат едва 1 милион продадени HTC 10 устройства за 2016 година. На фона на десетките продадени Galaxy S7 от Samsung, това е плашещо малко.

HTC разчитаха на успеха на HTC 10, за да се избавят от все по-сигурно изглеждащата гибел. Това обаче като че ли не им се получава, тъй като устройството изглежда не привлича вниманието на потребителите достатъчно. Като цяло мобилният пазар в момента е в застой – хората все по-рядко сменят телефоните си, а и голяма част от тях предпочитат джаджи на много по-достъпни цени. Интересно е да се отбележи обаче, че HTC не се справят добре и когато говорим за продажби на устройства от по-нисък клас.

За 2016 година се очаква тайванците да продадат общо едва 14 милиона устройства. Сега остава да видим какво ще направят със спекулираните два нови Nexus смартфона, които най-вероятно те ще произведат. Иначе съдбата на компанията остава в ръцете на HTC Vive…