Снимка: atmtx/Flickr

apple-store-marina-sf

Apple беше обявена за най-ценната марка в света от фирмата за маркетингови проучвания Millward Brown. Така американският технологичен гигант остави след себе си други големи компании като Google, която е на второ място и Microsoft, останала на трета позиция от общо топ 100.

В оценката на стойността на Apple има скок с 67%, достигайки до 246.9 млрд. долара. За четвърта поредна година компанията от Купертино успява да грабне короната в тази надпревара. От Millward Brown съобщават, че успехът на iPhone 6/6 Plus и вълнението около марката Apple са довели до тези резултати. Apple също така е на водеща позиция и по отношение на стойността на търговската марка през последните 10 години.

При Microsoft също има повишение с 28%, като в момента тя е оцененана на 115 млрд. долара. Един от най-големите конкуренти на Apple, Samsung, остана на 45-то място, като марката е на стойност 21.6 млрд. долара. В топ 10 са Apple, Google, Microsoft, IBM, Visa, AT&T, Verizon, Coca-Cola, McDonald’s и Marlboro. Други известни технологични компании, които са включени в класацията са Facebook (номер 12), Amazon (номер 14), НР (номер 39) и Twitter (номер 92).

2015-BrandZ-Rankings-Apple-800x379