Едва ли има по-невероятно нещо от дете да изживее мечтата си. Точно това се случи и с малкия Майлс Скот, който е диагностициран с левкимия и се бори за живота си. Неговата мечта била да бъде Батман, защото това е любимият му супергерой. И няма как да не сте чули, защото историята от документалния филм „Batkid Begins“ заля всички социални мрежи и новинарски сайтове – Скот изпълни своята мечта благодарение на щедрите хора от Make-A-Wish Foundation.

Make-A-Wish Foundation е организация с нестопанска цел, която е специализира в помагането на хора в трудно положение да изпълнят някое свое желание. Родителите на Скот се обръщат към тях и заедно с голям брой актьори Ню Йорк се превръща в Готъм за един ден. Скот се облича в костюм на Батман и заедно с един възрастен помощник-Батман спасява хора по улиците и се бори с най-известните врагове на супергероя. Най-невероятното от онзи ден е огромната подкрепа както от случайни хора, така и от такива, които специално пътували до Ню Йорк за това събитие. Всички актьори, които някога са влизали в ролята на Батман, атакуваха Twitter с туитове за кураж, а самият Барак Обама благодари на Batkid за спасяването на града.

Всичко това, а и много повече, можете да видите в трейлъра по-долу. Документалният филм за Batkid обещава да бъде силно трогващ и да разкаже цялата история, като ще включва и много интервюта. Премиерата е на 26 юни, но не се знае дали ние тук в България ще го видим.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS